Kunst Unit Scorpio bestaat uit kunstenaars die als doel hebben om samen kunst te tonen in de samenleving.  

We hebben gemerkt, door ons eerder project in de leegstaande krantenwinkel "'t Schorpioentje" (in het centrum van Oud Turnhout), dat er nood is aan dergelijke initiatieven, getuigen de vele bezoekers die we over de vloer kregen.

 

Kunstenaars gingen samenwerken aan kunstwerken, over de disciplines heen, waardoor soms zelfs nieuwe kunstvormen en invalshoeken ontstonden. Schilderkunst, dichtkunst, performancekunst, videokunst, beeldhouwkunst, grafiek, zang en muziek, werden zo buiten hun grenzen getrokken.

 

Onze naam komt dus van krantenwinkel 't Schorpioentje, dat nu omgevormd is tot KUS, Kunst Unit Scorpio.

 

Je zou kunnen zeggen dat verbondenheid tussen de kunstenaars en de bezoekers de rode draad vormt van onze unit.

 

Daarom dat we ook onze schouders gezet hebben onder het project "verbondenheid". Een project waarmee we specifiek kwetsbare groepen wilden aanspreken om kunst te voelen, te maken en daarin te groeien.

 

In april en mei 2021 hebben we via een toonmoment het project "verbondenheid" willen promoten. In deze periode hebben we in een 100-tal vitrines in het winkelcentrum van Turnhout kunst getoond. Leegstaande panden gaven we op die manier een culturele boost.


In een augustus hebben we workshops gegeven aan kwetsbare groepen, tijdens het muziekfestival "Parkwijk vibes", in de Parkwijk te Turnhout

Het slotfeest hebben we wegens corona moeten uitstellen. Maar we stellen in de plaats nog op andere locaties tentoon. Daar kan u alles over lezen op onze startpagina.

 

Indien u vragen hebt, neem dan gerust contact op met ons via kunstgalerieschorpioentje@gmail.com

Krantenwinkel 't Schorpioentje waar alles begon


Onze vitrine expo in Turnhout

Onze workshops in Parkwijk